Stappenplan

In negen stappen naar een schone tuin.

Voor het schoonmaken van de tuin (sanering) stellen wij een beknopt plan van aanpak op. Dit plan sturen wij ter goedkeuring aan de omgevingsdienst. De goedkeuring duurt ongeveer vijf weken.

1

Als het plan van aanpak is goedgekeurd, spreken we gezamenlijk af wanneer we beginnen. Als uw tuin moeilijk bereikbaar is voor materieel, bepalen we samen met u hoe we het handigst en efficiëntst de werkzaamheden uit kunnen voeren. Niets is onmogelijk.

2

Zodra we beginnen, is de tuin een werkgebied. We zetten het met hekken af. Daarna beginnen we met het verwijderen van de inrichting van de tuin. In overleg kunt u soms onderdelen van de inrichting te behouden. Helaas geldt dit dit niet voor bomen of struiken met aanhangende grond.

3

Vervolgens graven we de vervuilde grond af, die we afvoeren naar een verwerker. We graven in elk geval een meter grond weg.

4

Bij de sanering werken we veilig. We leggen van tevoren alles aan u uit. Deze maatregelen hebben geen gevolgen voor u. U kunt gewoon in uw huis blijven wonen.

5

Een milieukundig specialist begeleidt de sanering. Hij bepaalt wanneer de grond volgens het plan van aanpak voldoende is uitgegraven.

6

De ontgraving vullen we aan met schone teelaarde of zand, volgens de gewenste inrichting van uw tuin.

7

Als u dit wilt, kunnen we de tuin inrichten met dezelfde materialen, maar een nieuw inrichtingsplan kan natuurlijk ook.

8

Als de sanering klaar is, schrijven we een evaluatierapport dat we ter goedkeuring naar de Omgevingsdienst sturen. Is de Omgevingsdienst akkoord, dan is de sanering echt afgerond.

9